Diari sobre la proposta reflexiva

Primera entrega
En primer lloc, ens agradaria compartir la nostra visió sobre el bloc; quan estigui acabat ens agradaria que, per una banda, fos una eina per a nosaltres tres com a futures docents o bé per a la resta de mestres per treballar el relleu i la higrografia de Catalunya amb alumnes de cicle superior. Per altra banda, amb una mirada més enfocada cap al present, ens serveix per augmentar i potenciar el nostre aprenentatge en el grau de MEP (mestra d'Educació Primària).
​
Pel que fa a l'organització del grup, cal dir que a part de ser companyes de classe també mantenim una amistat fora de l'aula. Aquest fet facilita la comunicació i el bon ambient en el grup, requisits indispensables pel bon funcionament d'aquest. Per desgràcia, degut a la pandèmia no podem trobar-nos de manera presencial, ja que vivim en pobles diferents i allunyats els uns dels altres. Així doncs, de moment haurem de fer les trobades virtualment, tot i això, volem ressaltar que considerem que ens estem coordinant adequadament, ja que la feina la repartim a parts iguals i treballem en aquest projecte amb moltes ganes.
Segona entrega
Per tal de fer la segona entrega hem tingut la sort de poder-nos reunir a Girona fet que ha afavorit la comunicació i ha agilitat el procés d'elaboració i organització de l'activitat. No ens hem trobat amb cap dificultat notable; entre totes hem decidit quines activitats prèvies serien les més adequades i després, la Laia i la Mar les hem redactat i concretat i la Txell s'ha encarregat de fer la graella de programació.
​
El clima de treball segueix sent molt bo i ens entenem molt bé a l'hora d'organitzar les diferents tasques.
Tercera entrega
​
Pel que fa a la tercera entrega és cert que hem tingut més dificultats per organitzar-nos. Se'ns ha acumulat la feina a la univesitat i degut a la quantiat de treballs i tasques avaluatives que havíem de fer, ens ha costat molt més trobar moments per reunir-nos. A més, ha tornat a coincidir que cap de les tres érem a Girona, de forma que ens hem hagut de connectar virtualment.
​
En aquesta tercera entrega, doncs, vam decidir que la Laia s'ocuparia de dissenyar l'activitat d'habilitats geogràfiques, mentre que la Mar desenvoluparia l'activitat de ciutadania i valors. La Txell, en canvi, s'ha encarregat de fer el diari de reflexió i la graella de programació per a cadascuna de les dues activitats.
​
Pel que fa a l'activitat d'habilitats geogràfiques, de seguida vam tenir molt clar quina duríem a terme perquè ja feia uns dies que la teníem pensada. En canvi, l'activitat de ciutadania i valors ens ha costat més posar-nos d'acord en les activitats que faríem, ja que cap d'elles ens acabava de convèncer. Tot i això, després d'haver-nos reunit un altre dia, vam acabar de concretar els exercicis que posaríem en pràctica els quals cerium que poden donar molts bons resultats. La coavaluació també l'hem dut a terme de forma conjunta i hem coincidit en la majoria d'aspectes.
Quarta entrega
​
Tenint en compte que la situació epidemiològica causada per la covid-19 que estem vivint no ha millorat, sinó que hi ha hagut més restriccions, no ens hem pogut reunir de manera presencial, ja que com ja vam dir, vivim en poblacions diferents. Tanmateix, ens hem reunit telemàticament per observar i comentar les crítiques constructives fetes pels nostres companys i companyes.
​
Els comentaris han estat positius, amb excepció d'una de les activitats de ciutadania en valors, concretament la segona. Per aquest motiu, ara intentarem clarificar alguns aspectes.
En primer lloc, l'activitat començarà en un lloc de la costa per tal de fomentar i despertar el seu interès, ja que considerem que el fet de poder veure-ho amb els seus propis ulls és el millor estímul possible. D'aquesta manera, justifiquem el que ens han fet arribar els nostres companys i companyes sobre la possible falta d'interès dels estudiants envers l'activitat.
Un altre aspecte que se'ns ha comentat ha estat la puntuació del joc, tot i que hem de dir que l'objectiu principal d'aquesta activitat TIC és que facin una recerca i descobreixin d'una manera interactiva, independentment del resultat final.
També han detectat alguns errors gramaticals i ortogràfics els quals hem corregit.
​
Per acabar, volem agrair als nostres companys i companyes les crítiques constructives que ens han fet arribar.
​